Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

kazandibi

Τελικά δεν ήταν δύσκολο!! Από τα γλυκά που πίστευα ότι δεν γίνονται κατ' οίκον...
Κι όμως είναι και γρήγορο και φυσικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το έτοιμο!


Υλικά:
  •   1 λίτρο γάλα βουβαλιού( εγώ το βρήκα makro αλλά έχει και στo στο Σύνταγμα ο Αγαπητός) ή γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1/2 κούπα ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ
  • 1/4 κούπας ζάχαρη ή και λίγο περισσότερο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο προαιρετικά
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη για το κάψιμο

Ανακατεύετε σε κατσαρόλα το γάλα με το ρυζάλευρο ή το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.  Τοποθετείτε στο μάτι και αφήστε να πάρει βράση μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα αλλά όχι να σφίξει.
Σε μεγάλο τηγάνι , προσοχή όχι αντικολλητικό ή σε ταψί που να εφάπτεται στο μάτι της κουζίνας πασπαλίζετε με 3-4 κουταλιές ζάχαρη και απλώνετε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αφήστε να κάψει αρκετά μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας αλλά να μην σκουρύνει πολύ γιατί θα πικρίσει.
Πάρτε με κουτάλα της σούπας, μια κουταλιά από τη κρέμα και ρίξτε τη στο τηγάνι. Απλώστε να πάει παντού. Αφήστε μισό λεπτό περίπου και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε ακόμη για 3-4 λεπτά τη κρέμα να βράζει. Με ξύλινη σπάτουλα τσεκάρετε το πάτο του τηγανιού μέχρι να έχει το επιθυμητό χρώμα του καζαν ντιπί (όπως photo) και αποσύρετε. Αφήστε να κρυώσει εντελώς, τουμπάρετε σε δίσκο και τοποθετείστε στο ψυγείο να παγώσει καλά.Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου