Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Λεμονάδα σπιτική
Δροσερή, λαχταριστή και υγιεινή. Φτιάξτε τη, διατηρείται όλο το χρόνο στο ψυγείο.
Υλικά:
500γρ. χυμό λεμονιού
500γρ. ζάχαρη
2οοml. νερό
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να το βράσουμε. Το αφήνετε να κρυώσει και ανακατεύετε καλά με το χυμό λεμονιού.
Τη βάζετε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε στο 1/3 του ποτηριού λεμονάδα, παγάκια και τα 2/3 τα γεμίζετε με νερό ή με σόδα(γίνεται τέλειο).
Απολαύστε τη!
Ετικέτες
ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ,
ΕΥΚΟΛΟ,
ΛΕΜΟΝΙ,
ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ,
ΦΡΟΥΤΑ
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Πάβλοβα με φράουλες
Δροσερό γλυκό, απολαυστικό. που φτιάχνεται με ιδιαίτερη ευκολία. Δοκιμάστε το γίνεται γρήγορα αλλά τρώγεται αργά αργά...
Υλικά: για 10 άτομα τουλάχιστον
30 μαρεγκάκια από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας
2 κρέμες γάλακτος των 500γρ. με 35% λιπαρά
2 βανίλιες
1/4 έτοιμες φλωρεντίνες( αμύγδαλα καραμελωμένα) από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας κομμένες σε κομματάκια
500 γρ. φράουλες
Πλένετε καλά τις φράουλες, κόβετε το κοτσανάκι και τις αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Τις τεμαχίζετε σε 2 κομμάτια ή σε 4.
Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί μαζί με τις 2 βανίλιες. Και τώρα συναρμολογήση!
Βάλτε στο πάτο τα μισά μαρεγκάκια, από πάνω τη μισή σαντιγί, διάσπαρτα αμύγδαλα καραμελωμένα, τις μισές φράουλες και ξανά 2η στρώση μαρεγκάκια, ξανά σαντιγί και τελειώστε με αμύγδαλα και φράουλες.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και απολαύστε το.
Καλή σας επιτυχία!
Υλικά: για 10 άτομα τουλάχιστον
30 μαρεγκάκια από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας
2 κρέμες γάλακτος των 500γρ. με 35% λιπαρά
2 βανίλιες
1/4 έτοιμες φλωρεντίνες( αμύγδαλα καραμελωμένα) από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας κομμένες σε κομματάκια
500 γρ. φράουλες
Πλένετε καλά τις φράουλες, κόβετε το κοτσανάκι και τις αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Τις τεμαχίζετε σε 2 κομμάτια ή σε 4.
Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί μαζί με τις 2 βανίλιες. Και τώρα συναρμολογήση!
Βάλτε στο πάτο τα μισά μαρεγκάκια, από πάνω τη μισή σαντιγί, διάσπαρτα αμύγδαλα καραμελωμένα, τις μισές φράουλες και ξανά 2η στρώση μαρεγκάκια, ξανά σαντιγί και τελειώστε με αμύγδαλα και φράουλες.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και απολαύστε το.
Καλή σας επιτυχία!
Ετικέτες
ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ,
ΓΛΥΚΟ,
ΕΥΚΟΛΟ,
ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ,
ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)