Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

millefeuille

Σπιτικό μιλφειγ από τα χεράκια σας! Πολύ πιο νόστιμο από το έτοιμο, πιστέψτε με! Για να γλιτώσετε χρόνο αγοράστε έτοιμη σφολιάτα.

Υλικά:

2 συσκευασίες έτοιμη σφολιάτα ψημένη από supermarket.Αν δεν βρείτε αγοράστε μικρά σφολιατίνια είναι ακριβώς το ίδιο.

500γρ. κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί

1 κουταλιά της σούπας άχνη

150γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής

350γρ. γάλα

40γρ. κορν φλαουρ

80γρ. ζάχαρη

1 αυγό

3 κρόκους

1 βανίλια


Φτιάξτε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε σε μπολ βανίλια,κρόκους, αυγό, ζάχαρη,κορν φλάουρ με λίγο γάλα από τα 350γρ. Το υπόλοιπο γάλα και τα 150γρ. κρέμα γάλακτος τα βάζετε να ζεσταθούν. Πριν βράσει το μείγμα ρίξτε μέσα στη κατσαρόλα και τα στερεά και ανακατέψτε ζωηρά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει αρκετά. Τη παγώνετε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες ή και παραπάνω.Χτυπήστε τη σαντιγί .Βάλτε στο κάδο του μίξερ τα 500γρ. κρέμα γάλακτος με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα να γίνει αφράτη σαντιγί. Τη βάζετε και αυτήν στο ψυγείο έως να τη χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής να αφρατέψει και προσθέστε και τη σαντιγί απαλά να γίνει ένα μείγμα.

Συναρμολογήστε. Σε τσέρκι παραλληλόγραμμο ή σε πυρέξ μακρόστενο και βαθύ, βάλτε λίγο κρέμα κάτω. Τοποθετήστε τη μία σφολιάτα και απλώστε πάνω ένα στρώμα κρέμα. Ξανά σφολιάτα, ξανά κρέμα, και τελειώστε με τρίμμα σφολιάτας από πάνω και λίγη άχνη. Τοποθετείστε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου