Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πεινιρλί εύκολο



Πολύ εύκολο και πολύ απολαυστικό. Συνοδεία μιας παγωμένης μπύρας είναι ό,τι καλύτερο για βραδάκι και όχι μόνο. Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Εγώ προτίμησα σαλάμι μπύρας και κασέρι αλλά στο παρελθόν το έχω φτιάξει με ζαμπόν, γραβιέρα, μπέικον και super με παστουρμά, μπέικον κασέρι και αυγό...


Υλικά: για 6 μέτρια πεινιρλί
1 πακέτο ζύμη με προζύμι από τον καταψύκτη του super market
18 φέτες σαλάμι μπύρας
1/2 κιλό κασέρι (εγώ έβαλα Μυτιλήνης γιατί είναι πικάντικο) σε κομματάκια
λίγο βούτυρο λιωμένο
λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Τη χωρίζετε σε 6 κομμάτια παραλληλόγραμμα και τοποθετείτε 2-3 φέτες σαλάμι μπύρας και αρκετό κασέρι. Διπλώστε όλες τις πλευρές σαν φακελάκι και τις δύο άκρες τις κάνετε να μοιάζουν σαν βαρκούλα. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τ'αλείφετε με λίγο γάλα.



Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν Όταν τα βγάλετε και είναι ακόμη ζεστά , αλείψτε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο για έξτρα απόλαυση!


























\\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου